Hvordan velge materialkvaliteten til manuell senterlinjespjeldventil

1. Arbeidsmedium

I henhold til de forskjellige arbeidsmediene er det nødvendig å velge materialer med god korrosjonsbestandighet.For eksempel, hvis mediet er saltvann eller sjøvann, kan ventilskive av aluminium bronse velges;Hvis mediet er sterk syre eller alkali, kan tetrafluoretylen eller spesiell fluorgummi velges som materiale for ventilsetet.

2. Arbeidstrykk og temperatur

gummipakning butterflyventiltrenger å fungere normalt innenfor spesifisert arbeidstrykk og temperaturområde, så det er nødvendig å velge materialer med tilstrekkelig styrke og temperaturmotstand.

manuell spjeldventil3

3. Miljøforhold

Vurder miljøforholdene der ventilen er plassert, som fuktighet, saltspray osv., og velg riktig materiale. 

4. Ventilhusmateriale

Ventilhusets materialer avflens spjeldventilinkluderer grått støpejern, duktilt jern, støpestål, rustfritt stål, etc. Blant dem har rustfritt stål den beste ytelsen, men kostnadene er relativt høye.Hvis det er i et lavtrykksmiljø, kan ytelsen til duktilt jernmateriale være sammenlignbart med det til støpt stålmateriale, og kostnadene ved å bruke duktilt jernmateriale er lavere.

manuell spjeldventil2

5. Materiale til ventilsete

Setematerialene tilsnekkegir spjeldventilinkluderer gummi og fluorplast.Gummiventilseter kan brukes i svakt sure og alkaliske medier som vann, damp og olje, med god tetningsytelse;Fluoroplastiske ventilseter brukes i svært korrosive medier.

6. Sommerfuglskivemateriale

Sommerfuglskivematerialene for manuelle spjeldventiler inkluderer hovedsakelig duktilt jern og rustfritt stål.Noen ganger, for å tilpasse seg mer komplekse mediemiljøer, er det nødvendig å pakke sommerfuglskiven med lim eller PTFE-materiale.

 manuell spjeldventil1

7. Ventilakselmateriale

De fleste av dem er laget av rustfritt stålmateriale, og spesielle forhold kan tilpasses etter behov.

8. Drive materiale

Det er to viktigste manuelle betjeningsmetoder, håndtaket og snekkegiret.Håndtaksmaterialene inkluderer hovedsakelig støpejern, karbonstål, rustfritt stål, aluminiumslegering, etc;Materialet til snekkegirhodet er for det meste støpejern.

Oppsummert, materialkvaliteten utvalg avmanuell spjeldventilbør utførlig vurdere faktorer som arbeidsmedium, arbeidstrykk og temperatur, miljøforhold, samt materialene til ventilhuset, ventilsetet, butterfly-skive og ventilaksel.Riktig materialvalg kan sikre normal drift og levetid forvann sommerfuglventil.


Innleggstid: 29. mars 2024