Обиколка на фабриката

2004 година
Воспоставување на Џинбин: Во 2004 година, кинеската индустрија, градежната индустрија, туризмот и така натаму се развиваат постојано и брзо.По многу пати истражување на пазарното опкружување, разбирање на потребите за развој на пазарот, одговарајќи на изградбата на економскиот круг Bohai Rim, Tianjin Tanggu Jinbin Valve Co., Ltd. беше основана во мај 2004 година, и го помина сертификатот за системот за квалитет ISO во истиот година.

2005-2007 година
Во 2005-2007 година, по неколку години развој и дегенерација, Jinbin Valve изгради сопствена машинска работилница на патот бр. 303 Huashan, развојната зона Танггу во 2006 година, и се пресели во новата фабрика од индустрискиот парк Јеноканг.Преку нашите незапирливи напори, ја добивме лиценцата за производство на специјална опрема издадена од Државното биро за квалитет и технички надзор во 2007 година. -функционални вентили за контрола на пожар и специјални вентили за пеперутка за вбризгување на гас.Производите се извезуваат во повеќе од 30 провинции и градови во Кина.

2008 година
Во 2008 година, бизнисот на компанијата продолжи да се шири, се појави Втората работилница на Jinbin - работилница за заварување, која беше пуштена во употреба во таа година.Во истата година, раководството на Државното биро за квалитет и технички надзор изврши увид во Џинбин и му даде високи пофалби.

2009 година
Во 2009 година го помина сертификатот за систем за управување со животната средина и систем за управување со здравјето и безбедноста при работа и го доби сертификатот.Во меѓувреме почна да се гради деловна зграда Џинбин.Во 2009 година, г-дин Чен Шаопинг, генерален директор на Тијанџин Бинхаи, се истакна на претседателските избори на Стопанската комора на хидрауличниот вентил Тијанџин и беше избран за претседател на Стопанската комора со сите гласови.

2010 година
Новата деловна зграда беше завршена во 2010 година, а во мај беше преместена во новата деловна зграда.На крајот на истата година, Џинбин одржа национално братство на дилери и постигна голем успех.

2011 година
2011 година е година на брз развој во Џинбин.Во август добивме лиценца за производство на специјална опрема.Опсегот на сертификација на производи, исто така, се зголеми на пет категории: вентили со пеперутка, топчести вентили, вентили за порти, глобус вентили и вентили за проверка.Во истата година, Џинбин сукцесивно доби софтверски сертификати за авторски права за автоматски систем за гаснење пожар со прскалки, систем за индустриски контролни вентили, електрохидрауличен систем за вентили за пренос, систем за контрола на вентили итн. На крајот на 2011 година, тој стана член на China Urban Здружението за гас и добавувачот на резервни делови за електрани на Државното електростопанство, и се стекна со квалификација за надворешно трговско работење.

2012 година
На почетокот на 2012 година се одржа „Година на културата на Џинбин“.Во септември 2012 година, беше заменета 13-та Тијанџин федерација за индустрија и трговија.Г-дин Чен Шаопинг, генерален директор на Тијанџин Бинхаи, служеше како Постојан комитет на федерацијата за индустрија и трговија Тијанџин и стана насловна фигура на списанието „Џинмен Валв“ на крајот на годината.Во 2012 година, Џинбин го положи Сертификацијата за високотехнолошки претпријатија на Binhai New Area и Националната сертификација за високотехнолошки претпријатија, и ја освои титулата на познато претпријатие за трговска марка Тијанџин.

2014 година
Во мај 2014 година, Џинбин беше поканет да присуствува на 16-тата изложба за вентили и цевки во Гуангжу + течна опрема + процесна опрема.Во август 2014 година, прегледот на високотехнолошките претпријатија беше одобрен и објавен на официјалната веб-страница за наука и технологија на Тијанџин.Во август 2014 година, беа поднесени два патенти за „уред за итен погон за гравитација со вентил со магнетрон“ и „целосно автоматски уред за избегнување на портата“.Во август 2014 година, Кина задолжителна сертификација на производи (CCC Certification) аплицираше за сертификација.